A SECRET WEAPON FOR KARAMüRSEL YANGıN TESISATı

A Secret Weapon For karamürsel yangın tesisatı

A Secret Weapon For karamürsel yangın tesisatı

Blog Article

İçinde basınçlı su ile dolu bir boru ağı kullanılarak tasarlanıp yapılan yangın tesisatıdır. Bu sistem donma tehlikesi olmayan mahallerde, yüksek izmit yangın tesisatı yapılarda ve iç hacmi yaklaşık 4000 m²’yi geçen mahallerde tercih edilir.

- Boruların içerisinde keten, inşaat artworkığı ve metallic artıklarının kalmamasına dikkat edilir. Bu artıklar tesisatta tıkanıklıklara neden olabilir.

Boru çapları ve metraj çıkarılıp listeye yazılır, yangın dolabı ve ekipmanları yangın dolabı sayısına göre listelenir. Tesisatta kullanılacak diğer donanım parçaları projeden alınarak listeye ilave edilir.

Yangın tesisatı yapılmadan önce binanın durumu incelenir ve binaya uygun yangın tesisat projesi çizilir. Su kaynağı ve yangın dolaplarının yerleri belirlenir.

Ülkemizde de geçerli olan uluslararası yangın yönetmeliklerine uygun olarak yangından korunma tedbirleri alınmaktadır. Her türlü şarta uygun yangın dolapları ve sprink tesisatlarının yanında endüstriyel tesislerde bulunan cihazların korunmasını amaçlar. Yangın tesisatı, itfaiye gelinceye kadar yangına müdahale etmek, küçük yangınları söndürmek ve itfaiye geldiğinde de ona lawnımcı olacak imkânları sağlama görevi yapar. Yangından doğabilecek can kaybının yanı sıra zararları önlemenin veya azaltmanın en başta gelen yolu, yangına neden olacak faktörleri ortadan kaldırmak ve yangına hemen müdahale edebilecek tedbirleri almaktır. Yine yapılan incelemelere göre yangın güvenlik önemlerinin alınması, yangını söndürme işleminden ve yangının verdiği zararlardan daha ekonomiktir.

şimdi birinin doğru, diğerinin yanlış olduğunu diyebilirmiyiz..! tabii ki hayır.! ohalde bizim ülkemiz şartları içindeki kabuller içinde aynı yaklaşımı göstermeliyiz.öyle değil mi.? ancak iş sahibi binasının yangından korumasını bahsettiğiniz standartlarla boyutlandırmasını istiyebilir,zaten proje sahibinin istegi bizim ülkenin standartlarını gerçekleştiriyorsa bizim ülkemizinde standartı kullanılabilir.

- Yangın dolabını kolay ulaşılabilir yerlere koyunuz. Genellikle merdiven boşlukları ve kapı girişleri uygun olur.

Yangın dolabının özellikle merdiven boşlukları ve kapı girişlerin yakın olması gerekmektedir.

Çalışmalara destek vermek amacıyla Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya’daki AFAD müdürlüklerinden ekipler bölgeye sevk edildi.

Kuru Yangın Tesisatları: Tesisatı oluşturan boruların içinde su bulunmayan tesisat çeşididir. Bu sistemlerde su, yangın anında verilir.

 Bir yangınla ne zaman nerede ve hangi şartlar altında karşılaşılacağını kestirmek mümkün değildir. Bu yüzden tedbirli olmak gerekir.

Ek olarak, ekipmanın iyi durumda olduğundan ve yeterli olduğundan emin olmak için kabin düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Yangın meydana geldiğinde açığa çıkan ısı sprinkler (Serpiciler) başlığındaki civanın genleşerek cam tüpünün patlaması ve başlıkların açılmasına, böylece basınçlı gazın boşalmasını sağlar. Basıncın belli bir değere düşmesi ile kuru sprinkler valfi otomatik olarak açılır ve boruların içi su ile dolmaya başlar.

Yangın algılama sistemleri, duman, ısı veya alevi algılayan dedektörlerden oluşur. Bu sistemler, yangın durumunda alarm vererek müdahale süresini kısaltır.

Report this page